PIATRĂ DE TEMELIE A ÎNVĂŢĂMÂNTULUI DIN ORAŞUL JIBOU
„Atâta timp cât nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina;
sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfârsit”
(Franz Kafka)


24 Ianuarie,2024 - MICA UNIRE

Unirea Principatelor de la 1859. Alexandru Ioan Cuza prin înfăptuirea Unirii a deschis dezvoltarea României moderne și a imprimat sentimentul patriotic prin legiferarea statutului de cetățean. România contemporana are nevoie de personalități de valoare universala. Așadar nu trebuie sa uitam faptul ca Unirea se construiește în fiecare zi! (prof. Martin Adrian alături de elevi ai Liceului Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou)

(detalii)
Decembrie,2023 - Bradul scolilor sălăjene

La initiativa Inspectorului Scolar Județean Sălaj elevii Liceului Teoretic ‘Ion Agârbiceanu’ Jibou au creat un globuleț personalizat. Multumim dlui prof. Baltă Ionel pentru îndrumare! Globul si-a găsit deja locul în bradul școlilor din Sălaj pe holul Inspectoratului Scolar.

(detalii)
Decembrie,2023 - La multi ani, România

La multi ani, România

(detalii)
Noiembrie,2023 - Dor de România, dor de satul meu

Întotdeauna mândri de realizările și implicarea elevilor și profesorilor de la Liceul Teoretic 'Ion Agârbiceanu'!

(detalii-1) (detalii-2)
Noiembrie,2023 - Acțiune de împădurire

In data de 09 noiembrie 2023 elevi de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou (coordonati de prof. Csillik-Bujor Daniel) Impreună cu Asociatia Tinerilor Sălăjeni și Ocolul Silvic Jibou au participat la o actiune de Impădurire In apropierea localitătii Var. Ii felicităm pentru grija fată de natură și pentru efortul depus!

(detalii)
Octombrie,2023 - LUPTA ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE

Cu ocazia ZILEI EUROPENE DE LUPTA ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE - 18 octombrie, elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic "Ion Agârbiceanu" Jibou au participat la sesiuni de informare despre "traficul de persoane" și la flashmob-ul organizat în cadrul proiectului "Nu sunt de vânzare!", inițiat de Cjrae Salaj! Felicitări tuturor participanţilor!

(detalii)
Octombrie,2023 - Water is Life. Water is Food. Leave no one Behind

Elevii liceului nostru, clasele a XII-a B și a XI-a B, au participat la Workshop-ul "Water is Life. Water is Food. Leave no one Behind." coordonat de Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, USAMV Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei, eveniment la care a colaborat si actorul Bogdan Radulescu. Elevii au fost insotiti de Dna prof de biologie Noje Adina.

(detalii)
Octombrie,2023 - Holocaust

Liceul Teoretic „Ion Agarbiceanu” Jibou a desfasurat mai multe activitati pentru comemorarea Zilei Holocaustului. In cadrul uneia dintre ele elevii claselor a XI a A, B si C coordonați de dna prof Simona Santavan au realizat mai multe proiecte pe această temă

(detalii)
Septembrie,2023 - Noaptea Cercetătorilor

In cadrul proiectului "Noaptea Cercetătorilor ", la Centrul de Cercetări Biologice din cadrul Grădinii Botanice "Vasile Fati" elevii liceului nostru (coordonați de dna prof. Noje Adina) au învățat ce inseamnă meseria de cercetător stiintific!!

(detalii)
Septembrie,2023 - Ziua Limbilor Europene

Ziua Limbilor Europene la Liceul Teoretic „Ion Agarbiceanu” Jibou s-a sarbătorit prin promovarea tolerantei si transmiterea de mesaje de incurajare pentru victimele bullyingului.

(detalii)
Mai, 2023

9 mai 2023. Ziua Europei. Așa am marcat această zi la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou. Consiliul Elevilor, coordonați de prof. Chis-Dan Irina a reușit să ne reamintească faptul că suntem parte din Europa, că suntem europeni. La mulți ani!

(detalii)
Mai, 2023

Într-un proiect de parteneriat cu Biblioteca Orașului Jibou, elevi de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, alături de prof. Pugna Diana și bibliotecar Györfi Deák György au salutat în limbile statelor Uniunii Europene pentru a sătbători într-un mod diferit Ziua Europei.

(detalii)
Ianuarie, 2023

Elevii Liceului nostru, alaturi de prof. Martin Adrian și prof. Chiș Dan Irina au participat la sărbătorirea Micii Uniri. Mulțumim participanților și organizatorilor!

(detalii)
Decembrie, 2022

Elevii Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou s-au gândit să marcheze Ziua Națională a României, la fel că în fiecare an. Proiectul a fost realizat de Consiliul Elevilor și șefii claselor coordonați de Consilier Educativ prof. Chiș Dan Irina. La mulți ani, Romania!

(detalii)
Noiembrie, 2022

Săptămâna Educației Globale a fost marcată de Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou prin activități și evenimente diverse în care au încercat, elevi și profesori deopotrivă, să promoveze valori universale de pace și toleranță. La biologie dna prof. Noje Adina, în parteneriat cu Grădina Botanică i-a îndrumat pe elevi în izolarea ADN-ului vegetal și măsurarea PH-ului apei; la TIC, îndrumați de dna prof Crișan Crina elevii noștri au realizat câte un flyer cu îndemnuri de acțiune unitară și bunăînțelegere. La limba engleză și franceză, alături de dna prof Adriana Mihaela Mihut s-au realizat proiecte și porumbei ai păcii cu mesaje de toleranță, semne de carte și o mandala cu gânduri bune. În cadrul orelor de dirigenție, elevii școlii noastre, coordonați de dna prof. Irina Chiș-Dan și în parteneriat cu Primăria Orașului Jibou, reprezentată de dl vice-primar Vlad Pașcalău au format un uriaș cerc al păcii pentru a-și exprima dorințele de încetare a războiului și a conflictelor în lume.

(detalii)
Octombrie, 2022

18 Octombrie - Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Elevii claselor a X-a C, a XII-a A și a XII-a B de la Liceul Teoretic "Ion Agârbiceanu" Jibou au participat la flashmob-ul organizat în cadrul proiectului "Nu sunt de vânzare!", inițiat de Cjrae Salaj!.

(detalii)
Mai, 2022

Elevii din Jibou au expus la ISJ Sălaj
Vernisajul expoziției de artă “Satul românesc”
(detalii)
Academia Română în dialog cu tinerii, 2022

Academia Română a pus bazele unui Program intitulat „Academia Română în dialog cu tinerii”, care vizează susținerea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit. Între direcțiile principale de acțiune ale acestui Program se află acordarea de burse elevilor performanți, cu rezultate școlare excepționale. În anul 2022 se vor acorda 10 burse în valoare de 1000 lei lunar.

(detalii program)     (rezultate selectie)
Felicitări elevului INCEU STEFAN din clasa a IX-a (număr dosar 4795/26.11.2021) pentru obținerea acestei burse!
Februarie, 2022

Festivalul Național de Interpretare și Creație ediția a IV online februarie 2022 Ploiești
Felicitări dlui. profesor Ionel Baltă și elevei Rus Alessia Mara!
(detalii)
Ianuarie, 2022

Ziua culturii naționale
Vernisajul expoziției de artă „La Steaua”, eveniment organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Sălaj, Casa Corpului Didactic Sălaj, Clubul Copiilor Jibou și Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou .
(detalii)
Decembrie,2021

Atelierul faptelor bune
Vânzare ornamente de Crăciun realizate de elevi, banii urmând a fi donați in scopuri caritabile.
(detalii)
1 Decembrie,2021

La mulți ani, România! La mulți ani, români! Consiliul Elevilor Liceului Teoretic ”Ion Agârbiceanu” au ales să sărbatorească Ziua Naționala a României in stil propriu.
(detalii)
Octombrie,2021

Felicitări domnului profesor Baltă si elevilor săi! Cea mai mare pictură din lume realizată la Jibou de elevii profesorului Ionel Baltă.
(detalii)
Septembrie,2021

La mulți ani "Caiete Silvane" #editia200 Mulțumim pentru vizită dlui. Daniel Săuca, dlui. Viorel Mureșan, dlui. Viorel Tăutan și dnei. Doina Ira Tăutan.
(detalii)
../poze/vanesa.jpg
2 Aprilie 2019 - Campania „Prefect pentru o zi” a oferit liceenilor din județul Sălaj posibilitatea de a vedea personal ce înceamnă să fii prefect și cu ce se ocupă de fapt instituția prefectului. De asemenea, au avut ocazia să viziteze clădirea prefecturii și să înțeleagă rolul și importanța muncii depuse în interiorul ei.
Din tot județul au fost aleși 4 liceeni, printre care și o elevă de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou - Vanesa Pășcuță din clasa a XII-a D.
29 martie 2019 Educație juridică – întâlnire între două doamne procuror și elevi de la Liceul Teoretic "Ion Agârbiceanu" (au participat 92 de elevi)
24 februarie 2019 - Poștașul CJE –
Începând cu luna ianuarie 2019 s-a realizat un parteneriat cu Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei pe o durată de doi ani (excursii, ore pe skype, schimburi de proiecte și adrese de e-mail). Acesta este încă în desfășurare.
Joi, 20 decembrie 2018 corul liceului a colindat Primăria Orașului Jibou. Au fost primiți cu drag de domnul primar Dan Ghiurco, care, căutând printre amintirile copilăriei domniei sale, a încântat la rându-i colindătorii cu o frumoasă mulțămitură din satul natal.
Luni, 17 decembrie 2018 membrii corului au decis să surprindă plăcut profesorii și să le ureze „Sărbători Fericite” așa cum știu ei mai bine – prin colinde.
Duminică, 16 decembrie 2018 membrii corului Plaiuri Someșene de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou îndrumați de doamna profesoară de religie Mureșan Cristina, au interpretat câteva colinde în cadrul concertului anual In Excelsis Deo, organizat la Casa Orășenească de Cultură Jibou.
Marți, 11 decembrie 2018, membrii corului Plaiuri Someșene de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, în cadrul proiectului SNAC Ajută-l pe Moș Crăciun, au adus sfânt colind și puțină bucurie în sufletele unor oameni încercați poate mai mult de soartă. Este vorba despre bunicuții de la Căminul pentru persoane vârstnice al Fundației Agape Tihău – Sălaj și despre bolnavii din Centrul de Îngrijire și Asistență al DGASPC Câțcău - Cluj. Și pentru că Mănăstirea Nicula nu era departe, am colindat obștea de călugări a mănăstirii și, provocați de unul dintre monahi, am cântat imn de slavă Maicii Domnului. Profesorii care s-au implicat în această acțiune au fost Mihuț Adriana, Nuț Daniela, Mureșan Cristina, Chiș-Dan Irina și Bibliotecar Claudia Ștef.
29 noiembrie 2018 - Proiectul județean „Centenarul în imagini și cuvinte” a oferit elevilor șansa de a se manifesta artistic printr-o piesă de teatru dedicată Marii Uniri, în același timp a avut loc pe terenul de sport o mișcare de tip flash-mob cu tema România 100. (detalii)
În luna noiembrie 2018, împreună cu membrii Comisiei S.N.A.C. elevii Liceului Teoretic "Ion Agârbiceanu" au adunat fructe și legume cu scopul de a fi donate celor nevoiași.
In data de 16 noiembrie 2018, Institutul Francez din Cluj a organizat un eveniment de mare anvergurǎ, la sediul Facultǎții de Ştiințe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Cluj, sub denumirea : «Franceza te angajeazǎ». La acest eveniment au fost promovate peste 20 firme care angajeazǎ personal vorbitor de limbǎ francezǎ, facilitând astfel întâlnirea cu potențiali candidați : studenți din universitǎți clujene, dar și elevi din clasele a XI-a / a XII-a din Cluj și Transilvania de Nord.
Pe durata întregii zile au fost organizate trei workshopuri animate de specialiști în resurse umane, pe trei teme relevante pentru obiectivul acestui forum : redactarea unui CV In francezǎ ; redactarea unei scrisori de intenție în francezǎ ; simularea unui interviu de angajare în francezǎ.
Liceul nostru a participat cu un numǎr de 17 elevi, însoțiți de dna prof. Mihuț Adriana-Mihaela. Elevii nostri au fost interesați de prezentǎrile realizate de diferite standuri, au participat cu interes la atelierul cu tema : redactarea unui CV în francezǎ, adresând chiar şi diferite întrebǎri specialiştilor. Concluzia acestei activitǎți a fost cǎ firmele cautǎ sǎ angajeze personal care sǎ stǎpâneascǎ bine limbi strǎine, în plus de limba englezǎ.Cerința aceasta devine tot mai prezentǎ şi mai dificil de îndeplinit, ceea ce conduce la creşterea costurilor şi la o mare investiție de timp cauzatǎ de formarea lingvisticǎ a noilor angajați.
În data de 9 noiembrie 2018 elevii claselor a X-a au organizat Balul Bobocilor (Urzeala Bobocilor) pentru colegii lor din clasele a IX-a
h1.jpg h2.jpg Miercuri, 31 octombrie 2018 în cadrul orelor de limba engleză s-au desfășurat activități specifice sărbătorii de Halloween. Elevii au organizat un concurs de înfășurat mumii și au completat fișe cu tematică specifică zilei.18 octombrie 2018 - Cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic "Ion Agârbiceanu" au participat la activitatea de tip flash-mob din cadrul proiectului de prevenire a traficului de persoane “Nu eşti de vânzare - Alege pentru binele tău!” desfășurat pe platoul din spatele primăriei din Jibou.
Marți, 9 octombrie 2018, profitând de vremea frumoasă și „invitația” naturii de a fi admirată în acest frumos anotimp, membrii corului „Plaiuri someșene” de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou au făcut o excursie la Mănăstirea Rohia(jud Maramures) și la Mănăstirea Cășiel (jud Cluj)

Contact

Str. Tudor Vladimirescu nr. 7
loc. JIBOU jud. SALAJ
cod 455200 Romania
tel 0260 644 569
tel 0260 641 851
agarbiceanujibou@gmail.com

"Omul nu e cum se arată , ci cum se simte.”(Ion Agârbiceanu)